arbetsmiljö

Arbetsmiljö – Att tänka på för egenföretagare

Den moderna företagaren har miljön i åtanke vid val av bil. Inte nog med att den skall vara billig i drift och kunna ta föraren från A till B. Den skall även vara skonsam mot miljön. Det är därför som det blivit allt vanligare att egenföretagare väljer miljöbil som företagsbil.

En annan sak som kanske inte så många egenföretagare tänker på i uppstartfasen av sitt företagande är arbetsmiljön. Bedriver man verksamhet inom tjänstesektorn (vilket blir allt vanligare i samband med digitaliseringen) så behöver man ett kontor. Kontoret har stor påverkan på arbetsmiljön. Med hjälp av inredning, läge och kontorsgrannar så skapas en arbetsmiljö och naturligtvis är detta viktigt för en egenföretagare. Därför tänkte vi bjuda på ett par tips när det kommer till att hitta och välja kontor.

  1. Använd tjänsten WORKAROUND. Då kan du hitta lediga kontor och kontorsplatser till bra priser när ditt hem. Dessutom erbjuder WORKAROUND flexibla hyresvillkor.
  2. Välj inte för stort kontor i början. Det är naturligtvis viktigt att kontoret är anpassat efter hur många man är på firman. Men det är bara onödigt att hyra ett för stort kontor i början med de extra hyreskostnader som detta innebär.
  3. Välj läge utifrån verksamhet och behov. Om man mest jobbar digitalt med internet som främst kanal så kanske det inte finns behov av att ha kontor mitt i centrum av staden. Då kanske det räcker med ett kontor i utkanten. Det är docksmart att säkerställa att det finns bra transportmöjligheter i närheten av kontoret för att både kunder och eventuella medarbetare enkelt skall kunna komma på besök.